Monday, November 24, 2014

Philip Avent Steamer Blender

Steam, Flip, Blend and Serve!

Sesuai sangatlah dengan motto nya, sebab memang mempercepatkan kerja menyediakan makanan baby. Memang senang sangat nak guna blend ni. Kita steam dan blend terus dalam mug processor tu. Cuba korang bayangkan kalau kita guna traditional, potong-potong sayur labu atau kentang dan boil dalam air panas. Kemudian ambil masa 15 - 20 untuk empuk. Dah empuk, kene tapiskan buang air. Kemudian kita kene masukkan ke dalam mangkuk untuk lenyek atau blender machine untuk hancurkan. Kemudian transfer ke dalam mangkuk pula. Haaaaa..Dah bayangkan? Berapa banyak step dan pinggan mangkuk periuk kene cuci kan? kan?

Tapi dengan steam blender ni senang je. Potong sayur, masukkan dalam mug processor. kemudian masukkan air pada ruang tepi pada paras yang ditentukan. Takde air macammana pulak nak steam masak tak gitu? hehe...Biarkan dalam 10 min. Kemudian terbalikkan mug processor tu, dan blend. Kemudian transfer dalam mangkuk! Megik kan? Dah siap. Nah click link ni post saya macammana gunakan Philips Avent ni.


Jenama : Avent
Tempoh guna : 4 bulan
Harga Beli : RM367.20
Harga Jual : RM250
Condition : 8/10 
Defect : Ada sedikit kesan-kesan warna sayur/buah( labu) kuning pada bahagian dalam penutup
Set : Mug Processor, processor, motor mody, instruction booklet dan box
Cadangan : Digalakkan untuk COD untuk melihat sendiri.
Pertanyaan : Wasap 019334520